Taco Sorgdragers woordrivier
Éénzinnige vraag
Éénzinnige vraag

Éénzinnige vraag

Heb jij dat ook, dat je dan fijn melk op best hoog vuur hebt opstaan, voor de koffie waar je zo’n zin in hebt dat je bijna niet kan wachten toe ‘ie heet genoeg is, maar dat je dan merkt dat je je koffiekopje in de woonkamer hebt laten staan en dat je denkt die haal ik even, dat haal ik nog wel voordat de melk overkookt zonder het vuur laag te zetten, ook niet bedenkend dat je in dat korte stukje heen en terug lopen ook vreselijk verkeerd kan struikelen, of erger nog kan doodgaan, want wie weet er nou helemaal wanneer zijn tijd gekomen is, kortom dat je er altijd maar van uitgaat dat het leven gewoon doorgaat en er niks kan gebeuren dat de dingen die jij wil doen doorkruist, dus stel pakweg dat je net voor het vastgrijpen van dat koffiekopje in de woonkamer de geest geeft: dan staat ondertussen wel nog steeds die melk daar op hoog vuur in de keuken, eerst over te koken, daarna aan te branden en wolken rook te verspreiden, en als er verder niemand in huis is zou het ook nog kunnen dat het hele pand uiteindelijk in de fik gaat, met de buurpanden erbij, vanwege dat de brandweer er te laat bij was, omdat ze in de kazerne ook net bezig waren met dezelfde manier van koffie maken en melk opwarmen, hoewel ze daar dan alleen bewusteloos waren geraakt, omdat de aardige buurvrouw zelfgemaakte paddenstoelensoep had langs gebracht, maar van de verkeerde paddestoelen, die ze had geplukt zonder bril, omdat die net bij de opticien was voor nieuwe glazen, zodat het uiteindelijk de opticien was die bij de rechtszaak achteraf van alles de schuld kreeg en linea recta de bak in moest, hoewel later dan weer vóór hem pleitte dat de taxichauffeur die de vrouw van de rechter één dag na de rechtszaak naar het station zou brengen, door de opsluiting van de opticien zijn nieuwe contactlenzen niet had, waardoor hij verkeerde afslagen nam en te laat was, zodat de vrouw de trein miste, wat een geluk bij een ongeluk was, omdat deze trein ter hoogte van Waalwijk – waar overigens geen treinen rijden, dus wat deed die trein daar ook – ontspoorde? *


* Ja ik twijfelde ook even, maar achter een vraag hoort toch echt een vraagteken.

Eén reactie

  1. I just found this Verbo in my spam box. Whatever next! I wrestle with this very same pan of milk every morning for my Hot Drink (something a lot more complex than a coffee, but definitely containing a lot of cocoa). Have I time to light that candle for the Buddha? Give the Maori Fern another glug of water – boy, is that thing thirsty? (Another complicated question mark placement. Not to go into the punctuation between brackets.) I turn it into my morning sport but then with the emphasis on how to best stay in communication with the roaring gas with its Krishna blue flame, commanding respect from the computations of a housewife.
    As ever, dear Taco, so recognisable.
    I mention the gas, mainly to avoid the subject of milk…. A Merlusine channel that needs a post of its own, don’t you think?

Reageren? Graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: