Taco Sorgdragers woordrivier
Verbo
Colofon

Colofon

WieWat?

Taco Sorgdrager

Mijn naam is Taco Sorgdrager. Dat is geen pseudoniem: ik heet echt zo. Een Friese voor- en achternaam, hoewel ik buiten de vele zeilvakanties uit mijn jeugd verder niet met Friesland verbonden ben. Wel sta ik met naam en geboortedatum in het stamboomboek dat op Ameland in het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager (’t Sorgdragers Huuske’) te bezichtigen is. Wat dan op een bepaalde manier weer vreemd is, omdat ik in Paramaribo, Suriname, geboren ben. Ik ben dus zowel een junglebaby als een polderslungel, maar dat zie je ook wel aan de foto hiernaast.

Op dit blog plaats ik soms dingen die ik geschreven heb.

“Verbo” wordt hier gebruikt als naam van een denkbeeldige rivier; een woordrivier waar ik in gedachten soms naar toe ga om te luisteren.
Het woord “verbo” betekent “werkwoord” in o.a. het Spaans, Italiaans en Portugees, maar ook “woord” in het Latijn. “Verbo” is ook een deel van het woord “verboden”, waar het laatste stuk dan van afgebroken is, omdat ik vind dat je beter kan proberen dingen onder woorden te brengen dan ze te verbieden of te ontkennen. Er is al censuur genoeg in de wereld. En zelfcensuur.

Dit blog is onderdeel van de website www.tacosorgdrager.nl . Daar is meer informatie te vinden over mijn werk. Of althans: dat zou de bedoeling moeten zijn, maar ja: geen zin.

Op Linkedin, Facebook, YouTube en Twitter ben ik ook te vinden. Zolang ik zelf nog niet verboden ben.

Reageren? Graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.