Taco Sorgdragers woordrivier
Absurdemie
Absurdemie

Absurdemie

Ik hoorde vorige week een verhaal van iemand die iemand kent uit de horeca: een groep lokale VVD-politici had een tafel gereserveerd achter in een restaurant, om zich daar vervolgens – zonder inachtneming van de anderhalve-meter-maatregel – schouderkloppend en schuddebuikend door de gangen van een diner heen te schransen. Gerucht? Roddel? Misschien. Maar ik vind het wel passen bij de ongenaakbaarheid waarin vertegenwoordigers van een elite zich altijd al waanden en wanen.

Van mij mag het allemaal wel wat consequenter.

Duitsland en België bijvoorbeeld respecteren de anderhalve-meter-maatregel ook niet: hun landsgrenzen raken de onze gewoon aan! Schoften zijn het! Een beetje ons land in gevaar brengen door geen afstand te houden! Ik vind het genoeg voor een dubbele oorlogsverklaring. Nou nou, rustig maar. Oké goed: maar wel een boete. En een strafblad. Iedereen moet zich aan de regels houden, onze buurlanden ook. Niets mee te maken dat we ze al jaren kennen, dat ze een soort familie zijn: die lat-relatie van de Europese Unie is geen echt samenwonen hè! Zij vormen een bedreiging voor onze gezondheid, en daarom moet er een anderhalve-meter-zône worden ingesteld tussen ons en onze buurlanden.

Verder vind ik dat de lockdown zelf in quarantaine moet. Het lijkt wel een virus. Er komen veel te veel mensen mee in aanraking, en dat is onverantwoord.
Om verdere verspreiding tegen te gaan moet de lockdown onmiddellijk geïsoleerd worden. Ik stel voor haar te beperken tot de politici en achtergrondfiguren die haar hebben bedacht en aan de bevolking opgelegd. Zij zijn de besmettingsbron en vormen een besmettingsgevaar voor de rest van Nederland. In volledige isolatie en afzondering die handel, en wel zolang totdat alle verschijnselen van het lockdownvirus verdwenen zijn. Dat gaan we monitoren met een app, die registreert of besmette personen de woorden “lockdown”, “anderhalve-meter-samenleving” of “vaccin” nog gebruiken of denken. Als de teller bij hun 2 weken op nul staat mogen ze weer naar buiten.
Het land besturen doen wij in de tussentijd zelf wel.

3 Reacties

Reageren? Graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.